Tipy a triky

Rady na údržbu a starostlivosť o sklenené plochy počas leta

Leto je skvelý čas na užívanie si tepla a slnečného svitu, ale môže byť aj náročné na údržbu sklenených plôch. Udržiavať okná, sklenené dvere a stolíky čisté a bez šmúh môže byť výzvou. Tu je niekoľko užitočných tipov, ktoré vám pomôžu udržať vaše sklenené plochy lesklé počas celého leta.

Pravidelné čistenie

Sklenené plochy sú náchylné na hromadenie prachu a špiny, najmä v lete, keď sú okná často otvorené. Urobte si zvyk čistiť sklenené plochy aspoň raz týždenne. Na jemné, ale účinné čistenie použite zmes vody a niekoľkých kvapiek umývacieho prostriedku na riad.

Vyhnite sa priamemu slnečnému žiareniu

Čistenie sklenených plôch na priamom slnečnom svetle môže spôsobiť, že čistiaci roztok vyschne príliš rýchlo, čo vytvorí šmuhy. Skúste čistiť sklenené plochy skoro ráno alebo neskoro popoludní, keď slnko nie je také silné.

Používajte správne nástroje

Mikrovláknové utierky sú ideálne na čistenie skla, pretože sú mäkké a savé, čím znižujú riziko poškriabania. Vyhnite sa používaniu papierových utierok alebo abrazívnych handier, ktoré môžu na skle zanechať vlákna alebo škrabance.

Domáce čistiace prostriedky

Na prípravu prírodného a účinného čistiaceho roztoku zmiešajte rovnaké diely vody a bieleho octu. Tento roztok môže pomôcť odstrániť odolné škvrny a dodať vašim skleneným plochám lesk. Pre extra lesk môžete pridať niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

Prevencia vodných škvŕn

Vodné škvrny sú typickým problémom počas leta, najmä na vonkajších sklenených plochách. Po umytí dôkladne utrite sklo čistou, suchou handrou, aby ste zabránili vzniku vodných škvŕn.

Odstránenie škvŕn od tvrdej vody

Ak žijete v oblasti s tvrdou vodou, môžete na sklenených plochách vidieť minerálne usadeniny. Na ich odstránenie zmiešajte rovnaké diely vody a bieleho octu a jemne ich vydrhnite mäkkou handrou.

Pravidelné kontroly

Pravidelne kontrolujte svoje sklenené povrchy, či nevykazujú známky poškodenia, ako sú praskliny alebo odštiepenia. Riešenie týchto problémov okamžite môže zabrániť ich zhoršeniu a zabezpečiť dlhú životnosť vašich sklenených povrchov.

Dodržiavaním týchto tipov môžete udržať svoje sklenené povrchy v perfektnom stave počas celého leta. Užite si slnečné dni a nechajte svoje žiarivo čisté sklo zvýrazniť krásu vášho domova!

Vypracujeme Vám nezáväznú cenovú ponuku na mieru.

Zvyčajne odpovedáme do 48 hodín.

Dopytový formulár

    Meno Priezvisko
    E-mail
    Telefón
    Typ zasklenia
    Vaša správa
    Priložiť návrh

    Max. 10 mb, format súborov pdf, jpg, jpeg, png, doc, docx, odt, zip, rar

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Potrebujete pomôcť?

    Kontaktujte nás

    Kontaktovať